Sløngeldage 2019

De seneste 5 år har Kulturhuset i Skanderborg været vært for Sløngeldage, der er en hyldest til Ole Lund Kirkegaars forfatterskab. Èn af de skønne ting ved at være forfatter hos forlaget Calibat er, at man bliver inddraget og får lov at deltage på messerne. Selvom det at være standholder er endnu en ny ting at sætte sig ind i, og selve dagen med garanti er socialt overvældende, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville repræsentere forlaget til ’Bogdage for Bette Lorte’ 25. maj 2019.

Som barn elskede jeg ’Frode og de andre rødder’, ’Otto er et næsehorn’ og ’Hodja fra Pjort’, så glæden var stor ved ankomsten, fordi arrangørerne havde opført en hel gade med de karakteristiske skæve og farvestrålende huse, som jeg husker dem fra forsiderne på bøgerne. I løbet af dagen oplevede jeg flere tv-kendisser, et samsurium af boder og aktiviteter, næsehornet Otto i fuld størrelse og bedst af alt: en horde af store og små læseheste, der besøgte os i Calibat-standen, deltog i vores konkurrence, snakkede om bøger, fik en læsediamant og købte nye læseoplevelser blandt forlagets mange lækre bøger. En vandrende zombie-hånd var i høj kurs efter den invaderede min reklamevideo for Sløngeldage – Se videoen se lige her.

Min forfatter-kollega, Hanne Rump, gik ombord i Sløngeldage sammen med mig, og udover en festlig og utrolig glad dag havde vi også tid til at nyde hinandens selskab og arrangementets mange festlige indslag. En vigtig detalje er, at hele kulturhuset er drevet af frivillige med enkelte undtagelser. Jeg vover påstanden, at det kan mærkes, når så mange mennesker har valgt at bruge deres egen tid på at stable så fin en fejring på benene.

Alt i alt var Sløngeldage en fed oplevelse. Stemningen var super, programmet alsidigt, forplejningen lækker, og alt syntes at klappe i planlægning og udførelse. At standholderen ved siden af os uheldigvis kom til at antænde sit eget hår, dækkede vi ind under tilstedeværelsen af de mange drager på Calibats stand – man er vel fantasyforfatter 🙂

 

Klik her for at læse om fantasyfestival 2019 – det var vildt!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *