Om at leje en redaktør

Artikel 2 i serien “Mit skriveliv”.

Gennem de seneste 6 måneder har jeg fået vejledning fra Forfatterskabet og herrerne Ellemose. Jeg har lejet en redaktør til at gennemgå manuskriptet til “Billedløberen – Vejen til Arenahr”. Det er tanken, at dette er sidste skridt på vejen, inden jeg sender til forlag.

Jeg nåede til et sted, hvor jeg, med min nuværende viden og erfaring, ikke kunne vride flere måder at optimere min tekst ud af min hjerne. Alligevel vidste jeg, at den skulle være bedre. Jeg har læst en hyldemeter teoriskrivebøger, været på manuskriptvejledning på Testrup højskole, fået feedback fra en mængde engagerede testlæsere og dygtige forfattere og deltaget i andres feedback. At få professionelle øjne på hele historien virkede som det næste logiske skridt.

“Du er tosset at smide penge ud på den slags,” fik jeg ad vide flere steder.

“Fedt! Men er det ikke dyrt,” sagde andre.

Jeg håber ikke, at jeg er meget mere tosset end gennemsnittet. Jeg vælger at bruge penge på at nå min drøm om udgivelse. For mig er det alle pengene værd. Jeg har ingen problemer med at investere i mit forfatterskab – at bruge penge er en prioritetssag langt hen ad vejen.

Jeg tror på, at jeg har et potentiale, som jeg selv kan nå – jeg tror også på, at andre kan hjælpe mig længere endnu. Om jeg kan nå hele vejen vil tiden vise – jeg er parat til at levere rugbrødsarbejde, spise humble-pie, walk the padiwan-road og hvad der eller skal til for at blive den bedste forfatter, jeg kan.

Indtil videre har jeg været i Forfatterskabet til en forventningsafstemning og første feedback. Dernæst modtog jeg et writers cut på de første 50 bogsider. Jeg har brugt dette cut til at optimere resten af min tekst og sendt den retur til en fuld gennemgang.

Nu er der ventetid. Forbandede ventetid. Alle hængepartierne melder sig, og jeg ville helst bare starte på bind 2. Her er det godt at tage sin egen medicin ift. vedholdenhed og overspringshandlinger. Når jeg vejleder andre og skiver om skrivetrivsel, så skal jeg huske på det, jeg råder andre til. Som med så mange andre ting i livet er det lettere at sige til andre end at følge selv.

Heldigvis har jeg forfattermæssigt kun dejlige hængepartier. Jeg skal give feedback på en antologi, skrive flere horrornoveller og artikler til ForfatterTrivsel, og jeg skal følge onlineundervisningen hos Forfatterskabet og Skriverejsen hos Lene Dybdal.

Det er skønt at være forfatter!

Billede lånt med tilladelse fra Lene Dybdahl

 

 

 

De næste artikler handler om min første udgivelse og om at takle afslag. Læs med her.

Denne artikelserie udbygges løbende.

 

4 kommentarer

 1. “At blive den bedste forfatter jeg kan.” Det er lige præcist sådan det er. At få hjælp af andre, professionelt eller ej, er også for mig den eneste vej. Tak for et godt indlæg.

  1. Selv tak, Steen. Dejligt at du læser med 🙂
   Vi er ofte en ensom race – men at tage imod hjælp og lære fra andre er, for mig, bydende nødvendigt for at kunne vokse og udvikle mig. Jeg tror, at der er mange, som ville få en bedre skrivetrivsel fra begyndelsen, hvis de undlod at forvente en umulig indsats af dem selv: at kunne skrive perfekt uden indsats, øvelse, erfaring og inspiration.

 2. Hej – fandt din blog og læste med stor interesse. Du ved hvad du vil og det du skriver her på din blog er absolut engageret og kan godt motivere mig til at være mere målrettet.

  Du roser de herrer Ellemose? her er jeg desværre ikke enig. Jeg købte to forløb til et pænt stort forudbetalt forløb. De første ti skriveøvelser “syltede” de bogstavelig talt, de glemte at sende respons retur, som de lover. Efterfølgende sendte jeg så en krimi-novelle, for noget ville jeg gerne have udover adgang til deres skriveøvelser. Da jeg modtog respons på den, som ganske vist var positiv, blev jeg virkelig skuffet. De skrev 5 linjer, som mest fortalte noget om, at de godt kendte Fanø, hvor novellen foregik og at den havde potentiale – men at betale 995 kr for 5 linjer, der virkede som en dansklærer, der skrev til en elev i 5.klasse var alligevel forkert af dem i min optik.

  1. Hej Merete.
   Tak for de pæne ord om indholdet på min side. Det er mit ønske, at påvirke folk til mere trivsel i deres skriveliv, og hvis du kan bruge noget af det, er missionen lykkes 🙂

   Jeg er ked af at høre, at du har haft en dårlig oplevelse med at købe feedback. Jeg tror, man finder både gode og dårlige oplevelser fra kunder hos de fleste udbydere af redaktørbistand. Jeg har i hvert fald hørt om både godt og skidt om de forskellige, der reklamerer via SOME. Så er spørgsmålet om du vil gå ind i det eller gå videre? Uanset hvad, så tænker jeg, at din trivsel bliver bedst, hvis du træffer et valg.
   Mange gode tanker herfra 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *