Forfatterens svære valg

Artikel 1 i serien Forfatterens trivselsredskaber.

Skal jeg skrive i nutid?

Skal jeg slå denne karakter ihjel i første kapitel?

Skal jeg vælge en jeg-fortæller?

Skal jeg lade historien ende lykkeligt?

Som forfatter skal du træffe valg. Mange valg. Du skal træffe valg i én uendelighed – både når du idé-udvikler, skriver og redigerer.  De lette valg går ofte ubemærket hen, men ofte har et valg negative konsekvenser uanset, hvad forfatteren vælger. Mange går i stå eller dribler udenom i håbet om, at en optimal løsning melder sig senere. Denne strategi fejler ofte, og vi ender med at tage “halve valg” presset af tiden, deadlines eller andre aftaler.

Flere muligheder, uden en tydelig favorit med få eller ingen “bagdele”, kan skabe forvirring i en forfatter-knold. Forvirringen kan lede til overspringshandlinger, undvigemanøvrer og andet, som forsinker din skriveproces unødigt.

Dette redskab handler om at skabe overblik. Ved at skrive dine overvejelser ned får du et bedre overblik over fordele og ulemper end ved at gå med det hele i tankeform. Overblikket kan hjælpe et valg på vej – også et svært valg.

Modellen virker umiddelbart simpel – ikke desto mindre kan den være effektiv for den “grublende forfatter” og virke forebyggende på valg taget af desperation.

Følg vejledningen og træf dine svære forfattervalg.

Du kan hente skabelonen her.

 

Læs næste artikel i serien Forfatterens trivselsredskaber her: Mindfulness til forfattere

Denne artikelserie udbygges løbende.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *