Fantasyfestival 2019

I virkeligheden er det nok lidt fjollet at tillægge et blåt bånd med gul skrift så meget betydning. Alligevel var det magisk at hænge det officielle navneskilt om halsen, da jeg ankom til hovedbiblioteket i Esbjerg, fredag eftermiddag for at stille Calibat-standen op. For mig markerede det en milepæl: jeg var for første gang med som forfatter med en fysisk bog, der var helt min egen kreation – to bøger for det ikke skal være løgn. Så betød det knap så meget, at jeg havde semi-tømmermænd fra en firmatur dagen inden.

Sammen med forlaget havde jeg planlagt ”en brødrene Price” og snydt lidt, for Sandrytter 1 og 2 var slet ikke udkommet endnu. Altså lavede vi snigsalg og en bogreception sammen med Hanne Rump, der også havde pre-release.

For dem, der ikke ved det, er Esbjerg mit hood. Jeg er født og opvokset i byen og har en stor del af min familieklan bosat der. Flere vittige hoveder bemærkede da også, at en betragtelig del af gæsterne til receptionen lignede mig på mistænkelig vis, og jeg skal da heller ikke underkende, at mængden af Vagnere og Viffeldtere spillede ind på salget. Fire timer efter festivallens åbning, var både Ørkendrømme og Byzonens skæbne udsolgt, og det er derfor, mine damer og herrer, man altid bør have en kasse ”just in case-bøger” med sig i bilens bagagerum ?

Esbjerg Fantasyfestival er ganske særligt for mig, fordi jeg kommer hjem og kan kombinere oplevelsen med familiesamvær og gensyn med venner og steder, jeg kender så godt, men atmosfæren på biblioteket er også ganske særlig i sig selv. Når så mange mennesker, der elsker fantastiske fortællinger, er samlet, bliver det magisk for både store og små. Jeg nåede desværre aldrig at opleve Herlufsholm Fantasybogmesse, så jeg kan ikke sammenligne, men selvom alle de dedikerede frivillige i Esbjerg ikke har et slot som lokation, sparker arrangementet alligevel røv på fornemste vis. Har du ikke oplevet det endnu, kan jeg kun anbefale dig at dukke op i 2020.

Tusind tak til alle der kiggede forbi Calibatstanden og ønskede tillykke, købte bøger eller kom og snakkede, spurgte ind og delte deres oplevelser rundt omkring på messen. En særlig tak går til Ruben Greis, der, udover selv at være en skøn forfatter, også er blevet en art lykkeamulet i forfatterverdenen. Der går en historie om, at forfattere, som får taget et billede sammen med Ruben og deres bog, klarer sig godt i branchen fremover. Skal vi bare sige, at jeg har tænkt mig at blive?

Klik her for at læse om bogforum 2019, som blev en ganske særlig oplevelse for mig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *