Bogforum 2019

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. I et for mig ekstremt travlt efterår med redaktørlærlinge-opgave af jævnt stort omfang, et releaseparty og et Fantasyfestival med reception og mange praktiske opgaver for forlaget Calibat afskrev jeg Bogforum i år. God beslutning. Helt sikkert. Og fornuftigt. Det er jo godt at være fornuftig … men også lidt kedeligt.

Da første- og sidstnævnte var henholdsvis veltilrettelagt og veloverstået, kriblede det i min indre selskabsdiva for at få det hele med – ikke mindst fordi forlaget Petunia fejrede forfattere og udgivelser med en stor reception, hvor mange af ”mine” forfatter ville dukke op. Når man har brugt mange – som i rigtig mange – timer på at udvælge, redigere og venligt gennemtæske andre forfatteres manuskripter, samle det hele i en skøn antologi med den fedeste forside, så er det på jysk jævnt træls at sidde hjemme, mens alle andre hilser på, krammer, gramser på bogen og glæder sig over en lækker fællesindsats.

Heldigvis var der både orangebilletter, rejsemakker og en roomie på bud – der blev dømt ROADTRIP! før jeg nåede at konsultere min fornuft, som i dette tilfælde heldigvis holdt kæft.

Det var en ubeskrivelig stor oplevelse af møde ”mine” forfattere fra antologien ’Mørkets gerninger’. Nogle var erfarne forfattere, mens andre fejrede første udgivelse. En enkelt sågar første oplevelse med at vise sine tekster til nogen som helst. Ever! Jeg føler mig så heldig og privilegeret og mærkede en tillid fra forfatterne til trods for, at jeg som redaktør er nådesløs petitesse-rytter og flue-kne… Ja, du ved, hvad jeg mener. Flere kom sågar og takkede for en god oplevelse med at få deres manuskripter dissekerede, og jeg kunne takke modsat for så fede tekster at arbejde med samt deres dedikation til opgaven. Fra novellerne blev udvalgte til antologien blev sendt til tryk gik der under 4 uger, hvor vi alle sammen sled os gennem redigeringen. De uger arbejdede jeg i snit 95 timer, men det var det hele værd. Dog har jeg fået lovning på en længere frist fra forelægger Rikke Ella Andrup, hvis vil gentager succesen til næste år 🙂

Har du en modbydelig skøn YA-gysernovelle på lager eller idéen til én, kan jeg kun opfordre dig til at gå i gang med at skrive den og holde øje med indkaldelser i 2020.

Vil du med til fest? Klik her for at få releasepartyet med.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *