Bogforum 2017

Lørdag den 11. november 2017 ringede mit vækkeur klokken 4.45. Bogforumdag. Hurra! Min trofaste gamle stationcar sneg sig gennem kulden og morgenmørket til Holstebro, hvor det lokale bibliotek var arrangør af en bustur til Bogforum.

Sikke en første oplevelse! Jeg havde ventet at blive blæst igennem af en litterær Vestenvind, og det blev jeg … flere gange. Det var som at opholde sig i et højtloftet bogpalads med rigt dekorerede haller omgivet af oplevelsesindbydende sidegader, hvor alt kunne ske rundt om det næste hjørne. Pragtfulde og dyrbare bogskatte i stakke, stabler og bunker. Små, store og, for mig, ukendte forlag side om side. Fra sirlig orden til skødesløst lækre opstillinger – det var vidunderligt. Tænk sig at være omgivet af så mange bøger og i tillæg mennesker, der elsker at læse.

Men så var der også lige dem, der også elsker at skrive. Selvom det var fantastisk at se og høre forfattere, som jeg beundrer (og en enkelt, som jeg er totalt forfatterforliebt i), så var turens højdepunkt at møde en hånd- og fodfuld af de forfatter og forfatterspirer, som jeg “kender” og følger på SOME. De fleste for første gang trods et års “venskab”. Der var happy hour på krammere og selfies.

 

  • Skriverejsens letmatroser og pirater holdt kahytfest med vores frygtløse kaptajn, Lene Dybdahl.
  • Jeg hilste på flere af Dreamlitts og Tellerups forfattere – nogle for første gang og andre til et hyggeligt gensyn.
  • Min “første redaktør-oplevelse” fik en hjertelig tak for sine bestræbelser for at gøre mit bidrag til antologien #moderneeventyr så god som muligt.
  • Jeg stiftede mit første IRL-bekendtskab med den højt skattede race “bogbloggeren”.
  • Sidst på dagen blev jeg indfanget af en herlig Ellemosetvilling (jeg kan faktisk godt se forskel på dem) og fik en spændende snak om Forfatterskabets nye giftermål med Egolibris.
  • En ekstra bonus var faglig sparring med 2 af ForfatterTrivlsels brugere, som havde nye idéer til, hvad jeg skal skrive om i 2018. Det glæder jeg mig til at løfte sløret for.

Det var alt i alt den fedeste dag. I bussen fik jeg en fellow-forfatter som rejsekammerat fik og derved muligheden for at dele rejetiden med én, der heller ikke bliver træt af at tale om at skrive. Tak til Jette for nogle inspirerende timer.

 

 

Jeg kan klart anbefale Holstebro bibliotekets tur til Bogforum. Der var sørget for indgangsbillet, et rundstykke på vejen ud, levering til døren – afhentning ved samme, sandwich på vej hjem og nød-telefonnummer. Foruden en temmelig beruset medrejsende med næseblod, som efter eget udsagn havde fået “lidt for mange smagsprøver,” var det en udflugt helt efter planen. Det venlige personale fra biblioteket tog hånd om alt – også den uheldige medrejsende.

På gensyn til Bogforum i 2018!

Klik her for at læse om den kombinerede jubel- og dansescene der fulgte antagelsen af manuskript til første soloudgivelse.

2 kommentarer

  1. Det var superhyggeligt at hilse på og på alle måder en dag i boghimlen. BogForum kan varmt anbefales.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *